Górcső alatt a whiskey árak

A megfizethető whiskey árak túlnyomórészt kevert skót whiskeyk, azaz több maláta és gabona keverékeit takarják, amiket olcsóbban lehet előállítani. Bárkinek alkalmasak, aki élvezi a blended ízt. Sok pénztárcabarát palack meggyőző minőséget kínál, ami teljesen megfelel az érte kifizetett összegnek.

A legtöbb ilyen skót keveréket koktélként vagy long drinkként keverve fogyasztják. Általában jobban megfelelnek erre a célra, mint egy komoly kóstolóra. A whiskey árak alsó végén a diszkont palackok állnak, nagyjából 3000 Ft és meglehetősen egyszerűek.

Ilyen áron persze nem lehet egy érett skót single maltra számítani. Ebben a kategóriában szinte kizárólag keverékek találhatóak. A különböző lepárlóüzemekből származó párlatokat egy keverékben állítják elő.

Ennek eredményeként, ezek a whiskeyk kiegyensúlyozott ízűek és egyenletes minőséget képviselnek. Általában nem olyan összetettek, mint a single malt. Ha a whiskey árak magasabbak, a maláta aránya is megemelkedik és gyakran olyan italt kapunk, amit tölgyfahordóban érleltek.