Élvezzük ki a Sony házimozi előnyeit!

Sony házimozi
Sony házimozi

Egy jó film megnézése minden esetben nagyon kellemes élménnyel jár. Természetesen lehetőség van azt odahaza a számítógép előtt vagy a televízióban megtekinteni, de sokan járnak moziba, hiszen a nagy képernyő és egyedi hangzás kiváló lehetőséget kínál arra, hogy teljesen beleéljük magunkat a történésekbe. Ennek apropóján született meg a Sony házimozi rendszer, hogy haza lehessen vinni a páratlan élményt.

Miért döntsünk a Sony házimozi mellett?

A márka már önmagában sokat elárul. A Sony jól ismert és nem okoz csalódást. Kiváló befektetésnek számít. Természetesen, ha nem vagyunk a téma szakértői, akkor érdemes kikérni olyan személyek tanácsát, akik tapasztalatból tudnak olyan véleményt adni, amire bátran támaszkodatunk. A Sony házimozi összeállítása nem bonyolult feladat, de azért még ehhez is jól jöhet a segítség. Olvasd tovább „Élvezzük ki a Sony házimozi előnyeit!”

Miért jó manapság a házimozi 5.1 rendszer?

házimozi 5.1
Házimozi 5.1

A mozizás régen csak a gazdagok kiváltsága volt, mára azonban bárki csinálhat otthonában egy amatőr házimozi rendszert, mely egy kellően nagy tévével és egy jó hangrendszerrel mozi-közeli élményt fog biztosítani. A házimozi 5.1 rendszer szinte alapkövetelménynek számít, ugyanis az 5.1 hangrendszerek adják meg azt a „surround”, avagy térhatás élményt, melyet a mozi hangrendszerek is biztosítanak, igaz, jóval részletesebben.

A házimozi 5.1 rendszerekben 6 db hangszóró foglal helyet. van egy mélynyomó, mely a szobában tulajdonképpen bárhol elhelyezhető, de érdemes az elöl elhelyezkedő hangszórók vonalába tenni. Elöl található egy középső, valamint két oldalsó hangszóró, és valahol kicsivel mögöttünk balra és jobbra a bal hátsó és a jobb hátsó hangszóró. Ezek teszik ki az 5.1 rendszerek térhatását, és az 5.1 házimozihoz olyan média formátum is kell, mely 5.1-ben lett megkeverve. Olvasd tovább „Miért jó manapság a házimozi 5.1 rendszer?”

Vegyünk manapság Samsung házimozit?

Samsung házimozi
Samsung házimozi

Rendkívül kedvelt elfoglaltság manapság is a mozizás. Sokan persze otthon csinálják, hiszen nappalink kényelmében és csak jól megválasztott társaságban élvezhetjük kedvenc filmjeinket. A házimozi sok éve remek lehetőség egy kis esti vagy hétvégi kikapcsolódásra, és egész elfogadható áron be is lehet szerezni már megbízható rendszereket. A Samsung házimozi sok éve kedvelt választás, mivel megfizethető áron kaphatók ezek a rendszerek és jó hangminőséget biztosítanak. A jó házimozi rendszer remek 5.1 hangzást biztosít és olyanná teszi a nappalit, mintha a film közepében lennénk.

Erre képes a Samsung HT-D555/EN Házimozi rendszer is, mely egy kifejezetten megfizethető, költséghatékony alternatíva a piac ezen kategóriájában. Körülbelül 60.000 forintért a komplett szettet meg lehet rendelni, mely otthon könnyen telepíthető és beüzemelhető, és már nézhetjük is kedvenc filmjeinket igazi kényelemben. Az 1000W teljesítményű 5.1 DVD Samsung házimozi rendszer különlegessége, hogy FM Rádióval is érkezik, tehát reggel a rádiót is hallgathatjuk rajta. Olvasd tovább „Vegyünk manapság Samsung házimozit?”

Minek igazi moziba menni? A vezeték nélküli házimozi már a menő!

vezeték nélküli házimozi
Vezeték nélküli házimozi

Hatalmasat fejlődött a mozizás az elmúlt években. Habár nem az igazi plázamozikról van szó, hanem a házimoziról, ami már sok éve az egyik leggyakrabban előforduló elektronikai felszerelés a modern háztartásokban. Aki igazán szeret filmezni és ezt a szenvedélyt minőségi körülmények között szeretné élvezni, akkor egy házimozi rendszer elengedhetetlen. Sokféle házimozi közül lehet persze manapság választani, azonban a vezeték nélküli házimozi rendszerek kínálják azt a szintű komfortot és fejlettséget, melybe érdemes manapság befektetni.

A legtöbb modern házimozinál szükség van egy minőségi tévére és egy hangrendszerre. Tévéből érdemes nagy képátlójút választani, hiszen az igazi mozikba is első sorban a nagyképernyőért mennek az emberek. A tévén kívül a hangrendszer sem mindegy, hogy milyen. A vezeték nélküli házimozi korában a régi 2.1-es rendszerekkel már nem is érdemes bajlódni, az 5.1 az új sztenderd, mely 5 darab sima hangsugárzóból és egy mélynyomóból áll. Olvasd tovább „Minek igazi moziba menni? A vezeték nélküli házimozi már a menő!”

A házimozi rendszer 5.1 helyes elhelyezése a szobában

házimozi rendszer 5.1
házimozi rendszer 5.1

Sokan álmodoznak egy házimozi rendszerről, és ha meg is rendelik, nem tudják hogyan kell azt helyesen üzembe helyezni ahhoz, hogy az tökéletesen működjön. Első lépésként meg kell ismerkedni a házimozi felépítésével. A filmezés élményét nagyban meg tudja növelni egy jó házimozi rendszer 5.1 használata. Egy nagyképernyős televizíóra és egy lejátszóra lesz szükségünk. A lejátszó lehet egy számítógép, laptop, Blu-Ray vagy DVD lejátszó, egyedi igényeknek megfelelően. A házimozihoz erősítőre is szükségünk lesz, amely a hangot fogja továbbítani. A csomag tartalma a hangsugárzók és az összekötő kábelek.
Olvasd tovább „A házimozi rendszer 5.1 helyes elhelyezése a szobában”

Sony 5.1 házimozi rendszer előnyei

5.1 házimozi
5.1 házimozi
Sony házimozi rendszer tökéletes szórakoztatási megoldást tud nyújtani mindazok számára, akik szeretnek otthonukban filmet nézni vagy játszani. A hangsugárzó csomag nagy teljesítménnyel rendelkezik, amely minden vásárlói igényt kielégít. A Sony 5.1 házimozi diszkrét térhatású hangzást nyújt, mindamellett igazi és igazi hangokat bocsájt ki. Az első hangsugárzók WD technológiával készültek, amelyek a széles hangteret képesek lefedni. A magas frekvenciának köszönhetően nagy felbontású hangokat is képesek tökéletesen visszaadni.
Olvasd tovább „Sony 5.1 házimozi rendszer előnyei”

Házimozi szett vásárlási tanácsok

házimozi szett
házimozi szett
Házimozit vásárolni nem egyszerű feladat, és ha nem rendelkezünk megfelelő szakmai háttérrel, akkor nem is tudjuk eldönteni, hogy pontosan mire is van szükségünk. Mozi szoba berendezéséhez számtalan teljesítmény és márka áll a rendelkezésünkre, így érdemes alaposan körbenézni. A házimozi szett könnyedén beállítható és összeszerelhető, különösebb szakértelemmel kapcsolatosan. Az alapvető kombinációkat 5.1-es rendszereknek hívjuk, ami két háttérből, két frontból egy passzív mélynyomóból és egy centersugárzóból áll.
Olvasd tovább „Házimozi szett vásárlási tanácsok”