Minek igazi moziba menni? A vezeték nélküli házimozi már a menő!

vezeték nélküli házimozi
Vezeték nélküli házimozi

Hatalmasat fejlődött a mozizás az elmúlt években. Habár nem az igazi plázamozikról van szó, hanem a házimoziról, ami már sok éve az egyik leggyakrabban előforduló elektronikai felszerelés a modern háztartásokban. Aki igazán szeret filmezni és ezt a szenvedélyt minőségi körülmények között szeretné élvezni, akkor egy házimozi rendszer elengedhetetlen. Sokféle házimozi közül lehet persze manapság választani, azonban a vezeték nélküli házimozi rendszerek kínálják azt a szintű komfortot és fejlettséget, melybe érdemes manapság befektetni.

A legtöbb modern házimozinál szükség van egy minőségi tévére és egy hangrendszerre. Tévéből érdemes nagy képátlójút választani, hiszen az igazi mozikba is első sorban a nagyképernyőért mennek az emberek. A tévén kívül a hangrendszer sem mindegy, hogy milyen. A vezeték nélküli házimozi korában a régi 2.1-es rendszerekkel már nem is érdemes bajlódni, az 5.1 az új sztenderd, mely 5 darab sima hangsugárzóból és egy mélynyomóból áll.

A modern vezeték nélküli házimozi rendszerek azért imponálók, mert filmezés közben mi állunk mindennek a középpontjában. A háromcsatornás hangsugárzópanel, a vezeték nélkül használható mélynyomó és a két vezeték nélkül csatlakozó hátsó hangsugárzó együtt alkotják meg azt a hangélményt, mely szinte azonos az igazi mozikban tapasztalhatóval. Életszerű hangtér keletkezik, mely elhozza otthonunkba a mozik hangélményét. Az 5.1-es rendszerekben nem csak elölről, hanem oldalról is kapjuk a hanghatásokat, és rengeteg film érhető el 5.1-es hangkeveréssel is.

Mindennek középpontjában régen egy média box állt, melyre csatlakoztathattunk laptopot, pendrive-ot, stb, amin a filmek voltak. Manapság a smart TV-k korát éljük, és erre már nincs szükség, hiszen HDMI-n keresztül minden modern tévé tud képet fogadni, de a smart TV-k segítségével online tárhelyekről is elérjük a filmeket. A vezeték nélküli házimozi rendkívül praktikus. Nem kell a hangfalakat kábelezni, a szoba szép, rendezett és könnyen takarítható marad. Remek megoldás minden háztartásba.