Ha PC eladó, érdemes venni?

PC eladó
PC eladó

Számos ok vihet manapság rá valakit a PC vásárlásra. Vannak, akik szeretnének otthonra egy gépet, melyet a család minden tagja használhat. Vannak, akik kifejezetten munkához keresnek gépet, ilyenek a workstation-ök, melyekkel multimédiás anyagokat lehet szerkeszteni, és vannak, akik játékra keresnek gépet. Ilyenek a gamer PC-k. Az utóbbi két kategória minden esetben teljesítménycentrikus gépeket igényel.

Ez azt jelenti, hogy erős hardverre van szükség, hogy hatékonyan tudjunk videót és zenét vágni, valamint maximálisan kiélvezhessük a számítógépes játékok nyújtotta élményeket. Ez általában igen magas árat szokott eredményezni, melyen azonban enyhíthetünk, ha használtan vesszük a gépet. Ha PC eladó harmadik fél és nem egy hivatalos márkabolt által, akkor lehet, hogy egy jó ajánlat áll előttünk, de az is lehet, hogy rossz, bár ez viszonylag ritka. A gépek a felszínről ugyanis viszonylag egyszerűen felmérhetők. Vagy elindul, vagy nem.

Amire figyelni kell, az inkább az eladó PC életkora. Ha egy viszonylag régi gépről van szó és teljesítménycentrikus kategóriába esik, akkor számolni kell azzal, hogy a benne lévő alkatrészek már elavultak. Az árat ennek megfelelően kell meghatározni, továbbá azt is, hogy egyáltalán megéri-e megvenni a gépet, ugyanis lehet, hogy mai igényeinket már ki se fogja szolgálni. Ha PC eladó, és mi szeretnénk spórolni, de mindemellett naprakész gépet is vásárolni, akkor fel kell készülnünk, hogy az ár nem éppen lesz olcsóbb, viszont a bolti árnál garantáltan.

Sokan szabadulnak meg teljesítménycentrikus gépektől 1-2 év után, ugyanis ez az az időtartam, ami után általában megjelennek az új modellű processzorok, videokártyák és egyebek. Ez jó lehetőséget biztosít a számunkra, ha spórolni akarunk a vásárlással, hiszen az olyan gépek ára, melyekben előző generációs alkatrészek vannak, lemegy. Így mi is beszerezhetünk egy még jónak számító gépet, és nem is kellett annyit fizetnünk, mint a bolti ár. Ha tehát PC eladó, akkor ezeket a szempontokat érdemes megfontolni.