5 tipp, hogy megóvd iPhone-od kijelzőjét a sérülésektől!

iPhone okostelefonok

Köztudott, hogy az iPhone okostelefonok egyik gyengepontja a kijelző. Habár az iPhone 7 ebből a szempontból már sokat fejlődött a korábbi generációkhoz mérten, ellenben egy véletlen balesetből kifolyólag így is bármikor kiejthetjük a kezünkből, vagy erősebben nekinyomhatjuk valaminek, ami a képernyő megkarcolásával vagy teljes berepedésével jár. Ez a legtöbb esetben cserét von maga után abban az esetben, ha szeretnénk újra egy használható és jól működő telefont magunknak.

Akinek életében már legalább egyszer érte sérülés iPhone készülékének kijelzőjét, az ha másért nem is, legalább a drága javítási költségek miatt garantáltan emlékszik rá. Ők azonban azok is, akik jól tudják, hogy a képernyővédelem milyen fontos dolog egy okostelefon kapcsán, így ha te is átélted már egyszer a kijelző-törés, valamint az ebből fakadó javítás viszontagságait, akkor te sem nyugszol addig, amíg meg nem találod a megfelelő védelmet készüléked számára.

Sajnos el kell keserítenünk: tökéletes védelem nincs, ellenben van több olyan hatékony megoldás is, amelyekkel szeretett készüléked nagyobb eséllyel él túl egy zuhanást vagy egy olyan balesetet, ami normális esetben például a kijelző betörésével járt volna. Hogy melyek ezek a módszerek? Az iSamurai iPhone szerviz összeszedte a legfontosabbakat.

1. Fólia

Habár sokan nem igazán tartják hatékonynak, azonban a megfelelően felhelyezett kijelző-védő fóliák igencsak hatásosak lehetnek abban az esetben, amikor hatékony képernyővédelemről beszélünk. A közhiedelemmel ellentétben az ilyen extra bevonatok ma már nemcsak a kisebb, hanem a nagyobb karcolásoktól is képesek megóvni telefonunkat, hovatovább a nagyobb erőhatásokkal szemben is jobb rugalmasságot garantálnak az érzékeny kijelzőnek. Sőt mi több, ha szakszerűen lett feltéve a fólia, akkor észre sem lehet venni, hogy ott van a képernyőn egy extra bevonat!

2. Folyékony fólia

Hazánkban egyelőre még nem túl elterjedt, de egyre nagyobb népszerűségnek örvend a folyékony fólia, aminek a lényege az, hogy egy folyékony halmazállapotú anyagot hordunk fel a kijelzőre, amely ott egy teljesen láthatatlan és szinte észrevehetetlen nanobevonatot képez. A képernyőt ezáltal egy mondhatni láthatatlan védőréteg fogja óvni a kisebb-nagyobb karcolásoktól, miközben az egész kijelző selymesebb, csúszósabb tapintást kap a könnyed tisztíthatóság mellett.

3. Speciális tok

A legtöbb iPhone kijelző-sérülés könnyedén elkerülhető lenne abban az esetben, ha a készülék tulajdonosa egy megfelelő tokkal védte volna telefonját. Ma már rengeteg színű, anyagú és stílusú védőtok érhető el az Apple készülékeihez, melyeket általában csak egyszer kell megvásárolnunk. Ha így teszünk, akkor mindig biztonságban tudhatjuk telefonunkat, hiszen egy jó tokkal nemcsak a kijelzőt védhetjük meg, hanem a teljes készüléket – akár még a nagyobb erőhatás vagy a leejtés esetén is.

4. Megfelelő tartó

Az emberek többsége otthon nyilván nem tartja tokban a telefonját, hiszen úgy véli, hogy nem érheti baj, holott a tapasztalat azt mutatja, hogy a legtöbb sérülés rendszerint mindig a négy fal között történik. Hogy ezt megelőzzük, soha ne dobjuk csak úgy le az ágyra vagy ne tároljuk csak úgy az asztalon a telefont, mert akár valamelyik családtagunk, akár egy kisgyerek könnyedén lesodorhatja vagy ráfeküdhet, és máris megtörtént a baj. Egy megfelelő tartóban a készülék viszont mindig biztonságban lesz!

5. Nagyobb elővigyázatosság

Sokszor azonban hiába a drága kiegészítők és egyéb védelmek, a nagyobb elővigyázatosságnál semmi sem mentheti meg kedvenc iPhone-unkat a bajtól. Ha tudjuk, hogy buliba megyünk, vagy olyan helyre, ahol nem tudunk vigyázni rá, inkább ne vigyünk magunkkal telefont, de soha ne vágjuk csak úgy zsebre, vagy ne dobjuk bele a táskánkba, hiszen ezektől mind-mind könnyebben tönkremehet a készülék még akkor is, ha megfelelő védőtokban van.