A laptop az egyik leghasznosabb eszköz

Laptop, mely hordozható.
Laptop, mely hordozható.

A számítógépek hatalmas változásokon mentek keresztül az évek során. Tekintsünk vissza a 20 század éveire. A számítógépek akkorák voltak, mint a legnagyobb szekrény az átlagos háztartásban és a töredékére sem voltak képesek annak, amit a mai számítógépek tudnak. Az a hatalmas mértékű feldolgozó képesség és sebesség akkoriban a legvadabb álmok között sem szerepel. És ezek természetesen csak az ’’asztali” számítógépek voltak.

A laptop szóba sem jött. Az asztali gépek mérete az évek során nagymértékben csökkent. Kb 15 évvel ezelőttre már elnyerték a mai méretüket. A laptopok viszonylag újnak számítanak, mivel nem volt egyszerű feladat mindent még tovább csökkenteni méretben és egy kisebb lapka méretébe belezsúfolni. A laptop egy remek újításnak számított a piacon, mivel könnyen hordozható és nem volt feltétlenül áramforráshoz kötve. Természetesen még a legjobb akkumulátorral rendelkező laptop sem bírja sokáig, maximum 7-8 órás használat után tölteni kell őket. A laptop kiváló eszköz a munkára és otthoni használatra is. Az asztali számítógéppel szembeni további előnye, hogy jelentősen könnyebb és kompaktabb. A méretei általában 3-4-szer kisebbek és a súlya is rendkívül kedvező.

A legkönnyebb laptopok néha egy kilót sem nyomnak! A szállításuk egyáltalán nem körülményes, csupán egy laptop táskára van szükségünk. A további tartozékok, mint például egy külső billentyűzet és egér csak opcionális választások. A töltő a legfontosabb, amit mindig magunknál kell hordanunk, különben a laptop lemerül és nem tudjuk újratölteni.