Gyorsan kell váltani? Akciós okostelefonok!

akciós okostelefonok
Akciós okostelefonok

Okostelefon nélkül nehéz a mindennapi életben eligazodni. Sokaknak nem is tűnik fel, hogy mennyire függünk ezektől a kis eszközöktől, csak akkor, amikor az elromlik vagy eltűnik. Ilyenkor fontos, hogy szinte azonnal, lehetőleg még aznap hozzájussunk egy új készülékhez, hiszen másnap jó eséllyel már szükségünk lesz azokra a szolgáltatásokra, melyeket az okostelefonok biztosítanak.

Az akciós okostelefonok biztosítják a gyors és költséghatékony váltás lehetőségét, és számos webáruház, valamint márkabolt szokott akciókat biztosítani, hogy a vásárlók is olcsóbban kaphassanak meg mondjuk egy kifutó modellt, vagy akár egy prémium készüléket is. Az akciós telefonok árcsökkenése sok tényezőtől szokott függeni. Általában az újonnan megjelent modellek nem nagyon szoktak akciósak lenni, azonban a régebbiek közül akár napi szinten is akcióssá válhat egy-egy darab, így érdemes nézegetni a webáruházak kínálatát, amikor van lehetőség.

A Sony, Huawei, Xiaomi, Samsung és az LG is rendelkezik olcsóbb, középkategóriás készülékekkel, melyek jó eséllyel akcióssá válhatnak és így olcsóbban megvehetjük őket. Ez természetesen mind az új készülékek terepe. Ha igazán jókat szeretnénk spórolni, akkor a használt telefonok kategóriáját is érdemes megtekinteni, ugyanis az eredeti vételárhoz képest itt jóval kedvezőbb ajánlatok várnak minket. Ha nem zavaró, hogy a készüléket előttünk már használta valaki, viszont elfogadható állapotban van, akkor akár 30-40%-ot is spórolhatunk rajta.

Az akciós okostelefonok újonnan ritkán érnek el ilyen értékeket. Ha inkább az aranyközepet választanánk, tehát azt, hogy a telefon legyen újszerű/alig használt, de azért olcsóbb is, akkor az újrafelújított (refurbished) akciós okostelefonokat érdemes nézegetni. Ezeket egy márkabolt megvásárolta és új állapotba hozta, kijavította esetleges hibáikat és tulajdonképpen újként árulja, azonban 10-15%-al olcsóbban, mint a listaár. Ha elcsípünk egy olyan refurbished készüléket, mely még tetszik is nekünk, akkor remek akciós okostelefont vásároltunk!