Ha asztali PC eladó, milyet vegyünk?

asztali PC eladó
Asztali PC eladó

Az asztali PC-k világa mindig is érdekes volt, hiszen szinte mindenféle feladatra vásárolhatunk manapság már egy megfelelő számítógépet. Ha asztali PC eladó, akkor milyet érdemes vásárolni? Sokakban merül fel ez a kérdés, teljesen jogosan. Akik nem igazán értenek a számítógépekhez, általában csak az ár alapján döntenek, esetleg elolvasnak egy-két cikket arról, hogy mik alapján válasszunk PC-t, azonban az információ sokszor még így is hiányos.

A gépeket egész jól fel lehet osztani kategóriákra felhasználás célja szerint. Vannak irodai gépek, melyek nem kifejezetten teljesítménycentrikusak. Általában olcsóbb alkatrészekből, kis házból állnak össze és kifejezetten költséghatékonyak, hiszen alapvető feladatok ellátására születtek. Ilyen lehet például könyvelő programok használata, Office programok kezelése, internetezés, filmnézés és bármi egyéb, ami nem igényel túl sok erőforrást. Ott vannak aztán a munkaállomások, melyekben erősebb processzor, több RAM és sok tárhely van.

Az ilyen gépekkel multimédiás feladatokat szoktak ellátni, mint például tervezőprogramok használata, Photoshop, videóvágás, zeneszerkesztés, stb. Bizonyos feladatok már igénylik a jobb erőforrásokat, így ezek a gépek igen borsos árcédulával érkezhetnek. Ha asztali PC eladó, akkor a munkaállomás kategóriában okosan kell válogatni, hiszen könnyedén túlköltekezhetünk. Rosszabb a helyzet azonban a gamer PC-k kategóriájában, ahol valóban a csillagos ég a határ.

A játékosok mindig is szerették feszegetni a határokat, és a játékokat készítő fejlesztők is folyton ezt teszik, hiszen a legjobb videókártyákra írják az új játékok nagy részét. Nehéz tehát lépést tartani a fejlődő játékiparral, és éppen ezért a gamer PC-k rendkívül drágák lehetnek. Ha a prémium kategóriából választunk alkatrészeket, akkor félmillió alatt nem is igen találunk játékos asztali eladó PC-t. Nem semmi! Mindenesetre vannak költséghatékony gamer PC-k is, melyekkel inkább a klasszikus játékokat lehet kiélvezni. A választék minden esetre az igényeknek megfelelően adott.