Miért praktikusak a kapunyitó távirányító eszközök?

kapunyitó távirányító
Kapunyitó távirányító

Rengeteg kertes házban vannak még régi kocsibeállók és kerti kapuk, melyeket mindig kézzel kell kinyitni és bezárni. Reggelente és munkából hazafele ezek igen sok időt vehetnek el szabadidőnkből, hiszen folyton ki kell szállni a kocsiból, hogy a kaput becsukjuk és kinyissuk. A kapunyitó távirányító azért jött létre, hogy az ilyen problémákat megoldja, és egyszerűen a kocsiból tudjuk egy gombnyomás segítségével kinyitni a kerti kaput.

Sokkal praktikusabb, mint kiszállni a kocsiból, kinyitni a kaput, visszaszállni a kocsiba, beállni a kertbe, kiszállni a kocsiból, becsukni a kaput, majd bemenni a házba! A modern kapunyitó távirányító egy kifejezetten kifinomult eszköz, mely úgy van behangolva, hogy csak a mi kapunkat tudja kinyitni, és csak a mi távirányítónk tudja a kapunkat kinyitni.

Sok évvel ezelőtt problémás volt ez az iparág, hiszen bűnözők tudtak azzal trükközni, hogy fogták a távirányítók jelét, amikor a tulajdonos beállt, meghatározták a frekvenciát, legyártották saját eszközüket, majd be tudtak jutni a garázsba, kertbe és ellopták a kocsit. A modern kapunyitó távirányítók már rendkívül modern technológiákkal lettek kódolva, így szinte lehetetlen megfejteni, hogy mely frekvencián és hogy kommunikálnak a kapukon található vevőkkel. Sokan választották éppen ezért az elmúlt években ezeket az eszközöket, hiszen egyszerűbbé teszik a mindennapos házból való indulást és az oda való megérkezést.

Nem kell perceket tölteni azzal, hogy kiálljunk a kertből és beálljunk, ha hazaértünk. Kellő távolságból megnyomjuk a nyitógombot, a kapu pedig sok esetben már nyitva áll, mire megérkezünk. Amikor elhagyjuk a házat, egy gombnyomásra magától vissza is csukódik. Kifejezetten praktikus! Az egyetlen kisebb probléma a kapunyitó távirányítóval, hogy a bejáratot sokszor át kell alakítani vagy gördülős, vagy tolós kapura, hiszen a nyitó automatika és motor csak ezeket tudja megfelelően üzemeltetni. A spórolt és idő és energia azonban megéri hosszú távon!