Mikor érvényes a törött iPhone kijelző esetében a garancia?

Iphone 7
Iphone 7

Tény, hogy az Apple készülékek remek minőséget biztosítanak, ezért is térnek át egyre többen az iPhone-ra. Viszont egy dolog kétségtelen ezen készülékek esetében, mégpedig az, hogy aki egyszer leejti, annak bizonyára azonnal lepereg előtte élete filmje. Hogy miért? Mert az iPhone, bármennyire is jól használható, praktikus és felhasználóbarát, nagyon könnyen törik.

Biztosan mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, aki törött képernyővel vészeli át a mindennapokat. Nagyon kell vigyázni egy ilyen telefonra, hiszen ha leesik egy kemény felületre, nagy a valószínűsége annak, hogy a képernyőnek búcsút mondhat. Azonban még ez sem bizonytalanítja el az embereket, hogy egy kisebb vagyont fizessenek az új modellekért, tehát valamit nagyon tud az Apple. De mi a teendő akkor, ha bekövetkezett a szerencsétlenség és betört a képernyő?

Az Apple kijelentette, hogy amennyiben még mindig érvényes az AppleCare vagy AppleCare+, esetleg az 1 éves garancia, akkor kicserélik a készüléket. Ám ennek feltétele is van. A törött képernyővel másik probléma is kell társuljon. Egy olyan, amelyikre a garancia kiterjed. Amennyiben a kettő együtt jelentkezik, akkor a cég kicseréli a készüléket, de csak akkor, ha a másik probléma nem a törött képernyővel kapcsolatos, vagy nem abból következett be. Természetesen ehhez az is szükséges, hogy eredeti helyről szerezze be a telefont, nem pedig használtan, másoktól megvéve, hiszen ilyenkor szinte biztos, hogy nem kap garanciát.

Amennyiben a fenti feltételek nem érvényesek Önre, nem marad más hátra, mint szakértőhöz vinni a készüléket, ahol egy új képernyőt rendelnek meg és szerelnek be. Manapság már nem olyan drága egy régebbi iPhone képernyő. Az 5-ös széria esetében például, olykor olcsóbb a képernyő, mint egy modern Samsung telefoné. Viszont a 6-os, valamint az új iPhone 7 képernyő cseréje már igen komoly anyagi kiadásokkal járhat. Részletekért bátran felkeresheti az iSamurai iPhone szerviz és kereskedés 1062 Budapest, Váci út 1-3 címen található szervizt, vagy telefonon is felveheti a kapcsolatot a szakértőkkel, a +36-30-663-73-78 telefonszámon.