Milyen is volt a Playstation?

Playstation régen
Playstation régen

Mindannyian emlékszünk a klasszikus konzolos játékokra. Csak, hogy párat említsek, a legnépszerűbbek közé tartozik a Tekken, Mario, Mortal Kombat, Crash Bandicoot és így tovább. Ezek a konzolos játékok rengeteg gyereknek a legkedvesebb emlékeket őrzik magukban. Mára a technológia fejlődésével a Playstation világa egészen új szintre lépett.

Az új Playstation 4-es már az abszolút csúcsát képviseli a technológiának. A játékok grafikája gyönyörű és a rendszer is megbízható. Milyen volt azonban régen a Playstation? Nos, az első Playstation, rövidebb nevén PS, a PS1-es volt. A méretei kb akkorák voltak, mint egy 15x15x5 centis doboznak. Az első PS japánban jelent meg 1994 körül. Az első játékok között szerepelt a Tekken, a Battle Arena Toshinden, a Warhawk, az Air Combat, a Philosoma és a Ridge Racer. Ezek a játékok a legtöbb mai játék előfutárai voltak és igazi kultuszként szerepeltek akkoriban a játékok körében. Érdekesség, hogy a konzolozás régebben egyáltalán nem volt ’’gyerekjáték”. A Sony reklámkampányaiban szándékosan nem csak a gyerekeket, hanem az idősebb korosztályt is megszólította.

A PlayStation erősségei között említhetjük a 3 dimenziós grafikát és a CD-ROM technológia által nyújtott hang és képminőséget. A legjobb játékok mögött egyedi és vicces karakterek álltak, mint például a Mario vagy a Crash sorozat mögött. Utóbbi főszereplője egyébként egy félmeztelen, két lábon járó róka. Az érdekes az volt, hogy a Playstation játékok, még ha ilyen vicces és gyerekes karakterekkel is érkeztek, egyáltalán nem voltak megvetve a felnőttebb közösségek által. Ez nagyban hozzájárult a Playstation sikeréhez az idők során.