Mobilok olcsón? Melyek a tuti befutók?

mobilok olcsón
Mobilok olcsón

A mobiltelefon sokaknak manapság is csak egyszerű eszköz a telefonálásra, és nem mindenki akar százezreket kiadni egy prémium okostelefonra, melyet ki sem használna. Mobilok olcsón szerencsére manapság is könnyen megvásárolhatók, és van pár modell, mely alacsony ára ellenére jó választásnak bizonyulhat a mindennapokba, ha nincsenek nagy elvárásaink. Kezdésnek a LeEco Le S3 X522-et érdemes közelebbről szemügyre venni, mely esetben érdekes módon a cég csődközeli állapota áll az olcsó árak hátterében.

Az Le S3 hardveresen igen jó felszereltséggel rendelkezik, és habár szoftveres szinten nem a legjobb, azért használhatónak lehet nevezni. Az alig 28.000 forintért elvihető csodamobilban egy kissé antik Snapdragon 652-es SoC ketyeg 3 GB memóriával megtámogatva, és az egész készülék meglepően jól üzemel. Sok tesztelő szerint sokkal többet érnek az árcédulánál ezek a mobilok, azonban jelenleg ilyen áron csaphatnak le rá azok, akikben van egy kis ambíció.

Ha fontos az, hogy mobilok olcsón kerüljenek a kezünkbe és számít a menő külső is, akkor az Le S3 mellett a Sharp Z2 is jó választás lehet. Alapvetően a kijelző technológiában van nagyon otthon a Sharp cég, azonban néhány éve már komplett telefonokat is gyárt, melynek egyik ékköve a Z2-es modell, egy középkategóriás okostelefon alsó kategóriás árral. A belsejében egy Mediatek Helio X20-as ketyeg, melyhez 4 GB RAM társul és a 32 GB-os háttértároló sem jön rosszul az alig 30.000 forintos ár mellett.

Természetesen teljesen fémházas a készülék, és az 5,5 inch-es kijelzője is egy impozáns full HD felbontást kapott, ami ebben az árkategóriában nem túl gyakori. A Z2-es és az Le S3 mellett még a ZTE által felélesztett Nubia M2 Lite is dobogós helyet érdemel, ugyanis mind hardveresen, mind szoftveresen megállta a helyét az a készülék az elmúlt hónapokban. A Mediatek MT6750 processzorral hajtott készülék 64 GB belső tárhellyel és egyedülálló dizájnnal érkezik, mely impozáns lehet a minimális igényű felhasználók számára is. Ha mobilok olcsón kellenek, akkor ezekben a készülékekben nem fogunk csalódni!