Olcsó jó telefonok? Na de milyet válasszunk?

olcsó jó telefonok
Olcsó jó telefonok

Sok éve van már igény igazán olcsó okostelefonokra, hiszen hazánkban az ár szinte mindig az egyik legfontosabb dolog egy termékkel kapcsolatban. A telefonok terén az olcsókkal vigyázni kell, ugyanis az alsó kategóriában vészesen közelítünk azokhoz az alkatrészekhez, melyekből már valóban minden minőség ki van spórolva, és hamar használhatatlanná válnak. Az olcsóság és a Xiaomi azonban mindig jó párosnak bizonyult.

A Redmi 8A például kiemelkedik az olcsó jó telefonok közül, mivel alig kerül többe 30.000 forintnál, viszont cserébe az árhoz képest egy egész jó okostelefont kapunk, mely már sokadik modell a Redmi szériában, tehát sok év tapasztalata van a telefonok mögött, ami megbízhatóságot és kiforrott technológiát eredményez. Nagy pozitívum a 8A-nál, hogy a korábban már megismert Xiaomi-féle Aura Wave design-t itt is viszont látjuk, a készülék háza pedig rendkívül jól néz ki, köszönhetően a fekete, kék és piros színek párosításának.

A 6,22 hüvelykes kijelző HD+ felbontással kecsegtet, az IPS kijelző azonban kicsit elmaradottnak számít, de az ár miatt sajnos nem várhatunk AMOLED technológiát. Az olcsó jó telefonok egyik védjegye a műanyag burkolat, azonban a Xiaomi készülékeknél ez közel sem silány. Nem olyan, ami pár apróbb ütéstől megtörik. Ez jó hír, de az is jó hír, hogy a kijelzőt Gorilla Glass 5 üveg védi, így kisebb a törések, karcok esélye. A Snapdragon 439 processzort már a Redmi 7A-ben megismertük. Ez a komponens az olcsó jó telefonokban igen gyakori.

Nem a legerősebb, de ebben az árkategóriában közel sem a legrosszabb. Mindehhez társul 2 vagy 3 GB RAM és 32 GB-os belső memória, mely SD kártyával bővíthető, továbbá egy középkategóriás grafikus gyorsító, mellyel azért sok játék kényelmesen elfut. A Redmi 8A-ban minden szükséges kiegészítő megvan ahhoz, ami manapság szükséges egy jó okostelefonos élményhez. Az olcsó jó telefonok egyébként erről is felismerhetők. Van benne dual SIM, LTE, WiFi, GPS, GLONASS, és egy 5000 mAh-s akksi is, ami garantálja, hogy egész napra el legyünk látva töltöttséggel. Érdemes kipróbálni a Redmi 8A készüléket!