A laptop szerviz diagnosztizáló asztala

A laptop szerviz diagnosztizáló asztala
A laptop szerviz diagnosztizáló asztala

A számítástechnikai eszközök finom elektronikai és mechanikai alkatrészeket tartalmaznak, melyek könnyen meghibásodhatnak egy nagyobb ütéstől, magas hőhatásától vagy elektromos sokktól.

A laptop szerviz kirendeltségében rengeteg számítástechnikai eszköz kerül a diagnosztizáló asztalra hasonló meghibásodás miatt. A hősokk hirtelen halált okoz, a laptop vagy asztali számítógép azonnal kikapcsol. Ez a legjobb eset, mert ebben az esetben működésbe lép a BIOS védekezési beállítása, mely egy adott hőmérsékleten automatikusan kikapcsolja a gépet, hogy megóvja a végzetes leégéstől.

A mechanikai ütés vagy elektromos sokk ennél határozottabban felismerhető hibát okoz, sajnos többnyire végzetes meghibásodást okoznak az érintett alkatrészen. Itt már csak a szerencse segíthet, hogy ne a processzort vagy a merevlemezt érje a szerencsétlenség. A laptop szerviz minden ilyen meghibásodást diagnosztizálhat, és a hibás alkatrészeket cseréli is. Mindenképp a csere előtt érdemes egy árkutatást végezni, hogy megéri-e egy régi gép javítására áldozni.