A linképítés lényeges eleme a helyes szöveges környezet

Lényeges a helyes szöveges környezet
Lényeges a helyes szöveges környezet

Sokan nem értik, és ezért nem is értékelik a keresőoptimalizálást mint online marketing eszközt. Pedig hatékony keresőoptimalizálás nélkül a honlap soha nem fog előre kerülni az organikus találati listán.

A linképítés olyan módszer, melynek során külső honlapokon linkkapcsolatokat helyeznek el a megfelelő szöveges környezetben. Ennek a legegyszerűbb módja, ha cikkeket írnak a honlap termékeivel, szolgáltatásaival kapcsolatban, melyeket blogokon, online újságokban kihelyeznek. Minél inkább témához szóló a honlap, ahova a link kikerül, annál értékesebb.

Minden ilyen linket úgy kell tekinteni, mint egy szavazatot, amiből, természetesen, eredhet az, hogy negatív szavazat is lehet. A linképítésben fontos betartani a Google által megszabott irányelveket ahhoz, hogy a kihelyezett linkek prémium minőségűek legyenek. Nem csak a Google keresőmotorjainak kell a szövegeket írni, hanem a látogatóknak is. Mindig figyelni kell a helyes szövegkörnyezet kialakítására. A minőségi linképítés alapja a témához szóló szöveg létrehozása.