A szobafestés házilag egyáltalán nem lehetetlen

szobafestés házilag
Szobafestés házilag

Sokak jó mókának tartják, viszont ennél sokkal többről van szó. A szobafestés házilag könnyen megtanulható. Az internetes oldalakon lévő ötletek hasznosak lehetnek abban, hogy minden fortélyt elsajátítson. Első körben alaposan tervezzen meg minden lépést, hogy a későbbiekben ne legyenek fennakadások! A teret akadálymentesíteni kell, ami azt jelenti, hogy a mozgatható bútorokat célszerű kipakolni.

Ezt követően a padlót és a bent maradt tárgyakat le kell takarni annak érdekében, hogy véletlenül se kenődjenek össze. Ha precíz, türelmes és kreatív, akkor a szobafestés házilag nem okoz nehézségeket. Válassza ki azt az árnyalatot, amelyik a legközelebb áll a stílusához és persze passzol a már meglévő berendezésekhez, majd élvezze az alkotás örömét!

Szobafestés lépéről lépésre

Egyre többen vágnak bele saját kezűleg, hiszen költséghatékony megoldás. Szobafestés előtt néhány teendőre mindenképp sort kell keríteni. Egy puha szivaccsal vagy kefével portalanítani kell, amit lehetőleg fentről lefelé haladva kell végezni. Ezután javasolt megvizsgálni a falak állapotát, majd javítani a repedéseket. Gletteléssel bármilyen hibát gyorsan ki lehet korrigálni.

Fontos, hogy a felvitt anyag teljesen megszáradjon, így ez idő alatt nem javasolt az alapozásba kezdeni. A szobafestés során a sarkok, az ajtó- és ablakkeretek mentén javasolt ecsetet használni, a precíz végeredményért. Amennyiben az aprólékos feladatokat elvégezte, akkor vegye a kezébe a hengert és a nagyobb felületek befedésére összpontosítson! A munka végeztével biztosan büszke lesz magára.

Mire figyeljen a tapéta leszedése során?

A műveletre általában nagyobb felújítások alkalmával kerül sor. A tapéta leszedése számos módszerrel kivitelezhető. A spakli olyan hasznos eszköz, ami nem hiányozhat a barkácsolni szerető emberek birtokából. Sokat segíthet az eltávolításban, viszont óvatosan kell használni, hogy a vakolatban ne keletkezzen sérülés. A gőzölős megoldás is nagyon népszerű a felhasználók körében.

Általában dombornyomású variációk esetén vetik be. A gép működési elve roppant egyszerű, csupán felforralja a vizet, amit gőzzé alakít át. Az alkalmazása során védőkesztyűt és szemüveget vegyen fel, a sérülések elkerüléséért! A tapéta leszedése során figyeljen arra, hogy a fal sima maradjon! A végeredmény akkor lesz tökéletes, ha a legapróbb részecskéket is eltávolítja.

A járólap festése egyre népszerűbb

A burkolatcserét sokan halogatják, hiszen időigényes feladat és olcsónak sem nevezhető. A járólap festése mellett gyakran döntenek az emberek. Idővel fénytelenné válhat, megkophat és karcolódhat a felülete, ami nagyban rontja a helyiség esztétikáját. Mielőtt belevág a munkába, szerezze be a szükséges kellékeket! Érdemes minőségi segédeszközöket és színezőanyagokat választani, hogy a tartósságra ne legyen panasz.

Az is megeshet, hogy több réteget kell felvinni, a tökéletes fedés érdekében. A járólap festése bentről kifelé haladva történjen! Első körben az alapozóréteget vigye fel! A hengerrel ezt egyszerűen megteheti, viszont a fugáknál az ecset lesz a segítségére. A színező felvitele után a lakkozást is végezze el, hogy a felület ragyogó legyen! Biztosan örömét leli majd úgy a kivitelezésben, mint a végeredményben.