Hogyan tehetjük gazdaságossá az e motorok használatát?

e motor
E motor

A tapasztalatok azt mutatják, az elektromos közlekedés és azon belül is a roppant praktikus motorok, robogók, egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert világszerte. Ez alól szerencsére Magyarország sem képez kivételt. Tagadhatatlan, hogy egy minden porcikájában” minőségi e motor nagyon gazdaságos. Az elektromos motorok gazdaságos használata számos tényezőn múlik.

Először is, fontos a megfelelő gépjármű kiválasztása. Vásárlásnál nézzük meg az energiafogyasztását, az akkumulátor élettartamát és mérlegeljük, hogy melyik modell felel meg a legjobban a személyes igényeinknek. A hatékony töltési stratégia kialakítása is fontos szempont. Lehetőség szerint, akkor töltsük az e motort, amikor az áramdíjak a legalacsonyabbak, tehát éjszaka.

Egyes városokban a közterületi töltőállomásokon is kedvezményes árakat kínálnak bizonyos időszakokban. Az e motorok használatának gazdaságosságát növeli a megújuló energiák szélesebb körökben való kiaknázása is. Ha otthoni töltést használunk, fontoljuk meg a napelemes rendszer telepítését!