Hogyan tervezzük meg az asztali gamer PC-t?

asztali gamer PC
Asztali gamer PC

Egy jó gamer PC rengeteg szórakozást biztosíthat manapság számunkra, hiszen a számítógépes játékok piaca abszolút virágkorát éli. Rengeteg híres játéknak érkezik a folytatása 2019-ben is, aki pedig fel van készülve egy jó asztali gamer PC társaságában, az remek élményekre számíthat. Az asztali gamer PC megtervezése azonban nem mindig egyszerű folyamat, különösen akkor nem, ha a költségkeret véges. Ilyenkor ugyanis úgy kell összeválogatni az alkatrészeket, hogy az adott árért a legjobb teljesítményt kapjuk minimális áldozatokért cserébe.

A modern gamer PC-k lelke egyértelműen a videókártya, melyhez mindenképp fontos egy megfelelő ház jó hűtéssel, egy szünetmentes tápegység és egy olyan alaplap, mely a gamer konfigurációkat támogatja. Minden egyéb alkatrészen lehet spórolni, ugyanis nem létfontosságúak a játékhoz. Sok költséghatékony gamer konfigurácóban éppen ezért csak a videókártya igazán high-end. Minden más alkatrésznél a minőség feláldozható.

Ez azt jelenti, hogy ha mindenen spórolunk, akkor egy abszolút csúcsminőségű asztali gamer PC-t körülbelül 250-300.000 forintból össze tudunk rakni. Ennek az árnak a felét biztos, hogy a videókártya fogja kitenni, és tegyük fel, hogy újonnan vásárolt gépről van szó. Mindehhez persze az szükséges, hogy magunk kutassuk fel a kívánt alkatrészeket, megnézzük, hogy az kompatibilisek-e, majd össze is szereljük a gépet. Sokan kényelmesebb megoldást választanak és előre összeállított konfigurációban rendelik meg a gépet.

A Radium-nál például több tucat gamer konfiguráció közül lehet választani. A Radium XT széria például kifejezetten a tudatos gamerek számára készült, azonban nem feltétlenül a legdrágább gépeket tartalmazza. A JAGGER XT alapja például egy ASUS TUF B360-Pro Gaming lap, amely, kifejezetten a 8. generációs Intel® Core ™ processzorokhoz került legyártásra. Ezeket az alaplapokat kifejezetten arra tervezték (és tesztelték), hogy extrém körülmények között is jól teljesítsenek. Párosítsuk ezt a legújabb Nvidia Geforce GTX 1660 TI 6 GB-os kártyával és kész is a monstrum, mellyel minden játékot kimax-olhatunk!