Miért jók a dual sim mobiltelefonok?

Dual sim mobiltelefon

A modern okostelefonok nagy része készül már dual sim-es kivitelben, azonban ez nem volt mindig így. A dual sim technológia körülbelül néhány évvel ezelőtt kezdett megjelenni az első készülékekben, és ekkor még nagyrészt céges telefonok exkluzivitása volt. Azóta azonban a gyártó cégek nagy része felismerte, hogy ez a technológia olyan addíció, mely viszonylag alacsony költségekkel beépíthető manapság már a legtöbb telefonba, és rengeteg extra funkcionalitást ad a készülékek számára.

Az olcsóbb kínai készülékek mind dual sim-es kivitelben érkeznek, ezért is voltak igen kedveltek hazai körökben, azonban manapság már a Samsung, LG, Huawei is sok készülékét dual sim-ben gyártja. A dual sim technológia lényege, hogy nem csak egy sim foglalat van a telefonban, hanem kettő, általában hibrid elrendezésben, tehát a másik foglalatba vagy sim kártyát, vagy SD kártyát teszünk. A két sim kártya nagy előnye, hogy egyszerre két előfizetésünk lehet aktív, és megadhatjuk, hogy melyik kártya mikor legyen aktív.

Tegyük fel tehát, hogy van egy céges számunk, de azt csak munkaidőben akarjuk használni. Beállítjuk, hogy 8-tól 4-ig legyen a kártya aktív, és ezen az időtartamon kívül nem fognak tudni minket elérni az emberek, csak személyes számunkon. A dual sim mobiltelefonok azért is hasznosak, mert, ha külföldre megyünk hosszabb időre, akkor jó eséllyel külföldi előfizetésre is szükségünk lesz, azonban nem feltétlenül akarjuk a hazait megszakítani az időtartamra, így egyszerre két kártyával két számunk, két előfizetésünk is élhet, így mindenki elér minket a megfelelő számon.

Rendkívül praktikus és hasznos; a dual sim mobiltelefonok előnyeit éppen ezért manapság már rengetegen használják ki. Remek lehetőségeket nyújt üzletemberek, utazók, vállalkozók számára, akiknek érdemes elkülöníteni üzleti és személyes telefonszámaikat. Egyetlen hátránya a dual sim-nek, hogy az SD kártyáról le kell mondani, ha két sim kártyát használunk, azonban sok telefon már 32-64 GB belső tárhellyel érkezik, ami megfelelő menedzsment mellett bőven elég kell, hogy legyen.