Hogyan válasszunk eladó számítógépet?

Eladó számítógép

A modern asztali számítógépek egész jól kiszolgálnak minket akár évekig is, és az, hogy mennyi ideig tudunk manapság használni egy adott gépet, az a legtöbb esetben attól függ, hogy mik az igényeink. Az átlagos irodai gépek egészen addig működnek, amíg valamely alkatrészük tönkre nem megy, vagy a következő nagy operációs rendszert hardverük már nem támogatja.

Miért? Ezek alapvetően nem teljesítményigényes gépek, tehát ugyanazokkal a specifikációkkal évekig, akár egy évtizedig is boldogan üzemelnek minden probléma nélkül. A gamer PC-k és workstation-ök kategóriájában természetesen már más a helyzet, hiszen a számítógép ipar ezen részén a gyártók folyton a határokat feszegetik és minden évben egyre erősebb alkatrészek kerülnek a piacra. Az átlagos gamer számítógép például 2 éven belül elévül, hiszen a játékokat mindig a legújabb alkatrészek teljesítményére tervezik. Az eladó számítógépek vásárlása tehát minden esetben attól függ, hogy mire kell nekünk az adott gép.

Az irodai gépekkel jól járunk, hiszen ezek viszonylag olcsó, költséghatékony gépek, melyek sok évig kitartanak majd. Microsoft Office programok futtatására, adatbázisok kezelésére és egyéb hasonló munkákra ezek a gépek tulajdonképpen örökké jók, hiszen ezek a folyamatok nem igényelnek erőteljes alkatrészeket. Irodai eladó számítógépeket már 100.000 forint körül garantáltan találunk, persze fel kell tenni azt a kérdést is, hogy ilyen célokra megéri-e manapság még egy robosztus gép, mely sok energiát és helyet emészt fel.

A laptopok azt irodai feladatokra manapság már sokkal előnyösebbek. Na de mi a helyzet, ha az eladó számítógép egy gamer gép? Ha éppen gamer PC-t keresünk, akkor lehet, hogy egy használt gép kapóra jön, hiszen olcsóbban kapjuk meg, mint bolti ára. Figyelembe kell azonban venni azt, hogy milyen idősek a benne található alkatrészek. Ha a gép már kicsit elavult, akkor nem biztos, hogy a legújabb játékokat max grafikán kéne rajtuk futtatni. Láthatjuk, hogy az eladó számítógépek vásárlása minden esetben attól függ, hogy mire akarjuk azokat használni.