Ütésálló okostelefon gazdaságos áron

Ütésálló okostelefon

Ha ma megvesszük a legújabb okostelefont valamelyik gyártótól, akkor számíthatunk rá, hogy néhány hónap múlva már egy új modellel fog előrukkolni az adott cég. Elég nehéz lépést tartani a megjelenésekkel, mivel rengeteg készülék közül válogathatunk, viszont olyan nagy előrelépést egyik sem tud már felmutatni. Ideje lenne egy ütésálló okostelefon gyártása. Természetesen létezik már számtalan változat ezekből, viszont bizonyos kompromisszumokat kell kötnie azoknak, akik ezeket választják. Az első probléma a külalak szokott lenni, ami általában elég vaskosra sikerül a megfelelő védelem érdekében.

A CAT kiváló ütésálló okostelefonokat gyárt, amik szinte elpusztíthatatlannak számítanak. Akik sokat túráznak, vagy ipari körülmények között dolgoznak, azoknak kifejezetten jól jön egy ütésálló okostelefon hiszen ez többek között, por és vízállósággal is el van látva. De az már megint máskérdés, hogy egy elegáns eseményen milyen képet alakít ki rólunk az, hogyha elveszünk egy féltéglát a zsebünkből. A telefongyártó cégek ezért nagyon sokat adnak a dizájnra, viszont abban egyet érthetünk, hogy elég egy rossz mozdulat és máris széttörhet a közel félmilliós mobil, hogyha leejtjük. Lehet rajta akármilyen üvegfólia, vagy telefontok, sok esetben ezek inkább csak a karcoktól védik meg a készüléket. Szükség lenne most már egy olyan ütésálló okostelefonra, ami ugyanolyan dizájnnal rendelkezik, mint a mai csúcsmobilok, ráadásul tudásban sem marad el ezektől. Viszont úgy látszik, hogy ez még várat magára.

Bár a cégek folyamatosan ámítják a felhasználókat a Gorilla Glass képernyőkkel és hátlapokkal, ám ezekkel szintén csak a karcokat, vagy még azokat sem lehet kivédeni. A helyzet nem, hogy javulna ezen a téren, sok esetbe csak rosszabbodni látszik. Eddig csak a törött kijelzők miatt kellett aggódnunk, de a mai divatosnak számító üveg hátlapoknak köszönhetően, most már a pókhálósra repedezett hátlapok miatt sem tudhatjuk biztonságban a telefonunkat. Egy ütésálló okostelefon valószínűleg nem lenne kifizetődő a cégeknek. Abból is hatalmas bevételekre lehet számítani, hogyha a felhasználók szépen sorban széttörik a telefonokat, hiszen ekkor következik a különféle alkatrészek cseréje, amikért szintén jelentős összegeket kérhet el a gyártó.

Ütésálló okostelefont már bárki rendelhet, viszont számítania kell arra, hogy korántsem szabad olyan specifikációkra számítania, mint egy iPhone X, vagy egy Galaxy S9 vagy egy Huawei P2 Pro esetében. Valószínűleg gyengébb hardver fog a teknősbéka páncél alatt dübörögni és a kamera minősége is szerényebb lesz a megszokottnál. Ellenben kapunk egy olyan erős házat, ami akár ellenáll annak is, hogyha több emelet magasból ejtjük le. Számtalan tesztet láthatunk a YouTube-on, amin különféle ütésálló okostelefonokat tesztelnek. Az ott látottak alapján, egyszerűbben választhatjuk ki, a megfelelő modellt. Rendszerint az ütésálló okostelefonok jóval gazdaságosabb áron szerezhetőek be, mint egy hagyományos értelemben vett csúcsmobil. Az sem elhanyagolható szempont, hogy olyan különleges tulajdonságokkal lehetnek felszerelve, mint például egy hőkamera, ami nem számít hétköznapinak manapság. Ilyen kamera található például a CAT S61 ütésálló okostelefonban.