Gamer PC eladó, érdemes venni 2019-ben?

Gamer PC eladó
Gamer PC eladó

A gaming az egyik legnépszerűbb elfoglaltság 2019-ben is a fiatalok körében, és pont ezért mindig van igény a modern gamer PC-kre. A legújabb, újonnan vásárolt prémium gépek természetesen rendkívül drágák, így sokan a használt piacon nézelődnek, ahol korrektebb árak mellett lehet vásárolni egy fokkal régebbi gépeket. Ha gamer PC eladó, akkor lehet, hogy éppen egy jó ajánlat előtt állunk, ha a megfelelő pénzügyi háttér is biztosítva van.

Sokszor az eredeti ár feléért lehet 1-2-vel régebbi generációs gamer PC-ket vásárolni a használt piacon, ezek pedig jól használhatók maradnak évekkel később is. Ha a CPU és a grafikus kártya nem volt folyton overclock-olva, a hűtés megfelelő volt és a gép rendszeresen tisztítva volt, akkor alkatrész amortizáció miatt nem nagyon kell aggódnunk, maximum az avulás miatt, de ezzel számolni kell régebbi generációs gamer gépek esetében. Be kell látni, hogy egy full extrás gamer PC újonnan igen drága lehet, akár a 700.000 forintos árat is elérheti.

Általánosságban igaz, hogy minél újabb az adott gép, minél frissebb alkatrészek vannak benne, még használtan is annál magasabb az ára. Minden évben jelennek meg új videókártyák, processzorok, ezek pedig szépen csökkentik az előző szériás alkatrészek árát, így érdemes várni egy kicsit, ha olcsón akarunk vásárolni. Ha gamer PC eladó, és megfelelnek a specifikációk (lehetnek gyengébbek is, ha régebbi játékokat akarunk élvezni), akkor a használt paic pont ugyanolyan jó választás, mint ugyanazokkal az alkatrészekkel újonnan megvenni a gépet.

Számolni kell persze azzal, hogy az újonnan megjelenő játékok, melyeket egyébként mindig a legújabb, legtutibb hardveren készítenek és tesztelnek, nem fognak a régebbi generációs gépeken olyan jól futni. Kompromisszumot kell kötnünk ár és modernitás között, mivel költséghatékony gamer PC vásárlás manapság erről szól. Az igazán prémium alkatrészeket egyébként érdemes kerülni, mivel a teljesítményspektrum tetején ugyanakkora teljesítménynövekedésért már sokszor dupla, tripla árat is kell fizetni.