Melyik lesz 2019 legjobb android telefonja?

android telefon
Android telefon

Igencsak jól indult a 2019-es év az androidos okostelefonok világában, hiszen piacon van már a Galaxy S10, az új Note és még sok más készülék is. A tavalyi év befutójának sokan az iPhone XS / XS Max készüléket tartották, de ez köszönhető főleg az Apple óriási befolyásának, habár nem android telefonról van szó.

A Galaxy S9 és a Galaxy Note 9 jól szerepeltek a termékteszteken, különösen a Galaxy S9 jó kamerája miatt, de a Huawei P20 Pro sem maradt le túlságosan, ha olyan paramétereket vizsgálunk, mint a külső anyag használat, kinézetben, üzemidőről, képernyő felbontás és egyebek, mely szempontoknál egyébként a OnePlus 6T, Huawei Mate 20 Pro és a Google Pixel 3 XL is menő volt. De mit tartogat 2019 az android telefonok terén még? Eddig csak fél év telt el, és bőven keringenek hírek az éterben, hogy melyik lesz a legjobb telefon az év végére.

A Lenovo például viszonylag hamar meglépte a demonstrációs ugrást, és a Z5 Pro GT már az év elején piacra került, felruházva egy Qualcomm Snapdragon 855 processzoral, 2 GB-t RAM-al, melyhez társul 512 GB tárhely, 6,4 colos, 2340×1080 pixeles AMOLED kijelző, továbbá 24 illetve 16 megapixeles hátlapi kamerák. A Z5 Pro GT jó eséllyel pályázik a legjobb android telefon díjára, mivel rendkívül felhasználóbarát és igen tetszetős telefon! Ha átevezünk a Honor vizeire, akkor a Honor V20 vagy View 20 lesz a tuti befutó, melyeknél egészen elképesztő 25 megapixeles előlapi kamera fog helyet kapni. A megjelenítésről egy IPS kijelzőt gondoskodik majd 6,4 colos és 2310×1080 pixeles felbontásban.

A már jól ismert 8 magos HiSilicon Kirin 980 processzor, 6GB RAM, 128GB ROM, 8GB RAM és egyéb finomságok kerülnek belülre, mely igazi atomerőmű szintre repíti majd a készüléket. Említésre méltó még természetesen a Samsung Galaxy F vagy Samsung Galaxy X-el, melyek már hajlítható telefonok. Piacon vannak az S10 szériás készülékek is, melyek a Samsung gyártási technológia csúcsát képviselik Snapdragon 855 chipset-el, 5.8″ colos hagyományos lapos képernyővel, ujjlenyomat olvasóval és miegymással. Éles a mezőny, mindegyik telefon a technológia határait feszegeti, így hát a döntést rátok bízzuk!