Mire figyeljünk mobiltelefon vásárlás során?

mobiltelefon vásárlás
Mobiltelefon vásárlás

A mobiltelefon annyira mindennapos eszközzé vált az elmúlt években, hogy szinte egy napot sem létezhetünk nélküle. Ha tehát úgy érezzük, hogy jelenlegi készülékünk már nem az igazi, akadozik, nem futtatja jól az új szoftvereket, akkor lehet, hogy eljött az ideje a mobiltelefon vásárlásnak, avagy egy új készülék beszerzésének. Egyszerűen hangzik, azonban olyan nagy választék áll jelenleg rendelkezésre, hogy sokan nem tudják melyik modellt, vagy egyáltalán melyik gyártót válasszák.

A legtöbben egy gyártónál maradnak, ha az jól bevált, azonban a mobiltelefon vásárlás első szabálya, hogy merjünk több különböző készüléket és gyártót is kipróbálni. Ne vegyük meg egyből ugyanannak a szériának a legújabb modelljét, mivel lehet, hogy semmivel nem nyújt majd újabbat, mint a kettővel előbbi. A legtöbb ember számára a mobiltelefon vásárlás során az ár a meghatározó tényező. A funkcionalitás jó extra, azonban szinte mindig az árcédula a döntő az okostelefonok esetében.

A második szabály a vásárlás során, hogy mindig igényeinknek megfelelően vegyünk telefont. Minek megvenni félmillió forintért a legújabb iPhone-t, ha csak telefonálunk meg Instagram-ozunk vele és a számos extrát ki sem használjuk. A telefon márpedig ezek miatt kerül ennyibe, és lehet, hogy egy olcsóbb készülékkel is pont ugyanolyan jól ellennénk, meg esetleg maradna negyed millió forintunk. Az igények szerint megválasztott okostelefon költséghatékony és nekünk is hagy egy kis pénzt például kiegészítők, fülhallgató, póttöltő, kijelzővédő fólia, telefontok és egyebek vásárlására.

A fólia és a tok alapvető követelmény a mobiltelefon vásárlás során, ugyanis a félmilliós iPhone is pontosan ugyanúgy törik a padlón, mint a 40.000 forintos Xiaomi (Gorilla Glass ide vagy oda). Válasszunk tehát olyan árú készüléket, hogy maradjon egy kis kredit még annak naprakésszé alakítására is. Az okostelefonok piaca hatalmas választékot kínál, azonban az árak szinte mindig el vannak túlozva. Éppen ezért érdemes várni, míg az új modellek megjelenésével a régi modellek ára lemegy!