Megéri használt gamer PC-t venni?

használt gamer PC
Használt gamer PC

Tagadhatatlan, hogy minden évben egyre izgalmasabb és izgalmasabb játékok jönnek ki számítógépre, ezzel azonban az is jár, hogy egyre komolyabb gépekre van szükség, ha valóban ki akarjuk élvezni a játékok által nyújtott élményeket. Egy full extrás gamer PC újonnan igen drága lehet, akár a 700.000 forintos árat is elérheti, éppen ezért választják sokan a használt gamer PC-ket, melyek valamivel olcsóbbak.

Nem mindegy azonban, hogy milyen gépet vásárolunk. Minél újabb az adott gép, minél frissebb alkatrészek vannak benne, annál drágább lesz az adott konfiguráció még használtan is. Tekintve, hogy a gamer PC alkatrészek nem amortizálódnak, csak elavulnak, a kb. fél éve megjelent videókártyák ára használtan nem sokkal lesz olcsóbb. Ha fontos számunkra a spórolás, akkor érdemes 2-3 éves használt gamer PC-t vásárolni, ugyanis ezekben az alkatrészek már viszonylag réginek számítanak és az áruk is lement az új modellek miatt.

Ezzel azonban az is együtt jár, hogy az új játékokat már nem biztos, hogy tökéletesen fogják futtatni ezek a régebbi gépek. Mindenesetre kompromisszumot kell kötnünk, hiszen a költséghatékony gamer PC vásárlás manapság erről szól. Igen erős, jó gépeket lehet használtan vásárolni, azonban el kell fogadni, hogy az új generációs videókártyák, processzorok mindig drágák, főleg a teljesítményspektrum tetején, ahol ugyanakkora teljesítménynövekedésért már dupla, tripla árat is kell fizetni. Mindig az adott gamer igényeitől függ, hogy milyen PC lesz optimális.

Ha régebbi játékokkal akarunk játszani, akkor egy olya gép is megfelel, melyben 2-3 éves alkatrészek vannak. Ezek ugyanis pont akkor voltak a legjobbak, amikor a régebbi játékok megjelentek. Ha a legújabb játékokat akarjuk max-on futtatni, akkor nincs mese, mélyebben a pénztárcába kell nyúlni és megvenni az új alkatrészeket, hiszen ezek fognak maximális performanszot nyújtani. A használt gamer PC-k az esetek nagy százalékában megbízhatók. Ha nem volt durván túlhajtva a videókártya és a processzor, akkor egy 2-3 éves gép pont olyan jól működik, mint új korában.