Melyik a legjobb okostelefon 2020 elején?

legjobb okostelefon
Egyik legjobb okostelefon

Az okostelefon piac folyamatosan változik, ahogy új modellek jelennek meg minden évben. Van, hogy havonta kapunk egy új csúcsmodellt, így egy idő után nehéz lehet lépést tartani a legnagyobb újdonságokkal. Az Apple azonban jó ideje bebetonozta a piacot az X szériával, azon belül is az XS Max-al, mely továbbra is sokak szerint a legjobb okostelefon modellnek számít. Az árcédula is reprezentálja ezt, főleg a jelentős tárhellyel érkező típusok esetében, ugyanis 2020 elején még mindig 400.000 forint felett járnak az XS Max árak.

Az XS Max azonban továbbra is egy gyönyörűen megtervezett okostelefon, mely az átlag és a profi felhasználó igényeit is teljes mértékben kielégíti. Szép külső, közel sem visszafogott belső jellemzi. Az előző modellekhez képest az XS Max vízállósági szintje növekedett, és jelenleg már a jól ismert IP68-al védettséggel rendelkezik, tehát víz alatt is vígan elvan egy bizonyos mélységig és ideig.

A modell egyik legszebb tulajdonsága, hogy a piac legjobb kijelzőjét kapta, mely hozzájárul ahhoz, hogy a legjobb okostelefon legyen jelenleg. Az OLED kijelzőtechnológia egyértelműen az egyik olyan adottság, ami miatt a korábbi modellek tulajdonosai és Apple ellenzékiek egyaránt válthatnak az XS modellre. A korábbi Apple készülékek hátulütője volt azIPS-es kijelző, melynek nem volt túl jó fényereje és kontrasztja, az XS Max azonban rengeteget fejlődött e téren az új kijelzőnek és a 458 ppi-s, 1125 x 2436 pixeles panelnek hála, ami egyébként gyémántformájú, RG BG pixelelrendezésű megoldást kínál.

A modern Apple telefonokban minden olyan funkció megtalálható, melyre manapság szükség lehet, FaceID, TouchID, felhasználóbarát iOS operációs rendszer és miegyéb. Teljesítményre szintén nem lehet panasz, ugyanis az Apple A12 Bionic rendszerchip a legújabb Kirin chipeket is lekörözi. A hatmagos szörnyetegben két darab 2,49 GHz-es Vortex mag van, a maradék négy pedig Tempest névre hallgat, de érdekesebb, hogy energiafelhasználásban az előző típusnál (Mistral) 50%-an jobbal teljesít. A legjobb okostelefon sok szempontból is az iPhone XS Max. Érdemes utánaolvasni, hogy mit tud még!