Miért jók a dual sim okostelefonok?

dual sim okostelefon
Dual sim okostelefon

Néhány évvel ezelőtt nem sokan ismerték még a dual sim technológia lehetőségeit és előnyeit. Főleg csak a kínai telefonok érkeztek dual sim kivitelben, és a nagyobb gyártók nem látták még ebben a technológiában rejlő potenciált. Éppen ezért sokan külön céges dual sim telefont vettek, melyek főleg olcsó, költséghatékony telefonok voltak és egyéb hasznuk a telefonáláson kívül nem sok volt. Mára azonban a dual sim technológia már annyira elterjedt, hogy a legtöbb okostelefongyártó cég minden prémium mobiljába belekerül ez a hasznos praktikum.

A gyártók felismerték, hogy komolyabb ráfordítás nélkül lehet integrálni a dual sim-et a telefonokba, ezzel pedig nagyrészt megszűntetve az igényt az olcsóbb céges telefonokra. A dual sim okostelefonok tehát így terjedtek el igazán, manapság pedig a legújabb iPhone, Samsung, Huawei és egyéb telefonok mind dual sim kivitelben érkezik. A dual sim okostelefonok azért népszerűek igazán, mert a dual sim technológia rengeteg extra funkcionalitást ad a készülékek számára.

A dual sim technológia lényege alapvetően az, hogy nem csak egy sim foglalat van a telefonban, hanem kettő, ezek pedig általában hibrid elrendezésben kerülnek megvalósításra, tehát egyik foglalatba megy az alap sim kártya, a másik foglalatba vagy sim kártyát, vagy SD kártyát teszünk. A két sim kártya nagy előnye, hogy egyszerre két előfizetésünk lehet is lehet, így külföldre utazáskor nem kell új előfizetést vásárolni vagy új telefont venni.

Aki sok telefonhívást intéz ügyfeleivel és partnereivel, annak a dual sim okostelefonok szintén jól jönnek, ugyanis be lehet állítani, hogy melyik kártya mikor legyen aktív. Tegyük fel tehát, hogy van egy céges számunk, de csak munkaidőben akarjuk, hogy hívjanak rajta az emberek. Egyszerűen beállítjuk, hogy 8-tól 4-ig legyen a kártya aktív, és ezen az időtartamon kívül ez a sim kártya nem működik, tehát hívást sem fogad. A másik sim kártyán tárolhatjuk személyes kapcsolatainkat és azon keresztül hívhatnak minket barátaink, ismerőseink. A dual sim okostelefonok tehát igencsak praktikusak a mindennapokban!