Mit kapunk manapság egy olcsó gamer PC-től?

olcsó gamer PC
Olcsó gamer PC

A modern számítógépes játékok egyre jobb és izgalmasabb élményt biztosítanak a gamerek számára, azonban egyre keményebb hardvert is követelnek meg, ami természetesen egyre drágábban szerezhető csak be. Azoknak viszont, akik a klasszikusokat szeretik, igen olcsó gamer PC-k állnak rendelkezésre manapság is. Egy olcsó gamer PC nem igazán alkalmas a legújabb AAA osztályú játékok futtatására, azonban a régi nosztalgiázásra kiválók ezek a gépek. Tegyük fel, hogy játszani akarunk mondjuk a Command&Conquer, Fallout 3, Witcher 2, Counter-Strike GO valamelyikével.

Ezekhez nincs már szükség szuperszámítógépekre, hiszen a gyengébb gépek is elfuttatják őket. Nem kell a legújabb NVidia és AMD kártyákra, a legújabb Intel és AMD processzorokra gyűjteni. Jó esetben 150.000 forintból vehetünk egy olyan gépet, mely kielégítően elfuttatja a klasszikusokat. Az olcsó gamer PC titka mindig abban rejlik, hogy jól válasszuk meg az alkatrészeket.

A költséghatékonyság itt kerül igazán reflektorfénybe, ugyanis pontosan annyira erős alkatrészeket kellene tenni a gépekbe, amelyek kielégítően futtatják azokat a kategóriájú játékokat, melyekkel játszani szeretnénk. A GeFors Gaming Base PRO 3 Asztali PC QuadCore® A8-9600 konfiguráció például jól mutatja, hogy körülbelül 100.000 forintért egész jó konfigurációkat lehet a PC piacon vásárolni. Az R7 szériás videókártya nem mondható kifejezetten modernnek, azonban dolgát teljesen jól elvégzi. A fentebb említett játékokat szépen futtatja ez a gép, és nem is kerül vagyonokba.

Minél feljebb megyünk a skálán, annál gyorsabban növekszenek az árak. A legújabb játékokat a gyártók mindig a legmodernebb hardvereken készítik, ezek pedig horrorárakon vásárolhatók csak meg újonnan. Az olcsó gamer PC tehát a takarékosságra és a régebbi generációs alkatrészekre épül. Érdemes egyébként a használt piacot is megnézni, ugyanis jó spórolási lehetőségek állnak rendelkezésre. Sokan akarnak megválni elavult gépeiktől, melyek azonban 2-3 éve csúcsgépeknek számítottak, és a régebbi játékokat tökéletesen futtatják.