Olcsó robot porszívó otthonra? Miért ne?

Robot porszívó
Robot porszívó

Már évek óta csak arra várunk, hogy a Terminátor-ba illően a robotok átvegyék az uralmat felettünk és öntudatra ébredjenek. Nos, elérkezett az idő, habár a világ dominanciájának még várnia kell, de első sorban a takarítás is megteszi. Manapság már robot porszívók dolgozhatnak a te otthonodban is, ha van egy kis félretett pénzed vagy elcsípsz egy jó kis akciót. A Xiaomi és még sok más gyártó rukkolt elő olyan robotgépekkel, melyek akkor takarítanak, amikor mi nem vagyunk otthon, így nekünk már szinte semmit nem kell csinálni.

Ha unod a folytonos porszívózást a kisállatok miatt, vagy konkrétan fél óra szabadidőd sincs egy kis házi munkára, akkor egy robot porszívó beszerzése sokat könnyíthet életeden. A Xiaomi MI robot porszívó széria például kifejezetten sikeresnek bizonyult az elmúlt években és számos háztartásban tette egyszerűbbé az életet. Régen a kezdetleges robot takarítókkal az volt a probléma, hogy navigációs képességeik nem voltak a legfejlettebbek. Elakadtak papucsokban, asztalokban, azonban az új modellek már tényleg okosak és probléma nélkül végigmennek az egész háztartás padlóján, feltéve ha hagyjuk nekik és nem csukjuk be az ajtókat.

Ami pedig a legjobb, hogy a legtöbb robot porszívónak van saját okostelefonos kezelőfelülete, így távolról is elindíthatjuk, sőt, még üzemmódot is megadhatunk! A Xiaomi MI-nél például a kézikönyvben található QR kódot beolvasva letölthetjük az Mi Home applikációt és párosíthatjuk a robotot. A modern Xiaomi robotokon 12 különböző szenzor található és 3 különböző processzor dolgozik azon, hogy optimális módon közlekedjen a gép. Lézeres távolságmérő, választható üzemmódok, gyors és hatékony takarítás, mi kell még? Nos, 1-2 dolgot azért még lehet említeni.

Az Mi Home-ban például a vezérlő gombok mellett megtekinthetjük a telemetria adatokat, mint például feltakarított terület, töltöttség és takarítási idő. A gép elmenti magában a szoba felépítését és jellegét, majd legközelebb már optimalizált úton közlekedik, kevesebb újratervezéssel és akadozással. Hagyjuk neki, hogy párszor végigjárja a szobát, és már olyan lesz, mintha egy jól kiképzett, veterán takarítónk lenne otthon. A modern robotporszívók előnye az, hogy helyettünk csinálják meg hasznos időben azt, amit nekünk szabadidőnkben kéne. Az alapvető takarítást elvégzik helyettünk, így időt spórolva számunkra napi szinten. Szőrös a padló? Nem gond! Sok a por a padlón? Nem gond! Ezekkel nem kell nekünk foglalkozni, hiszen ott vannak robot porszívó egységeink a feladatra!